ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

“COCINA MEXICANA”

MEXmain

Η Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’OEUVRE ως πρωτοπόρος της εξειδικευμένης γαστρονομικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με πολύ επιτυχία ένα σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας υπό την καθοδήγηση του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων αρωμάτων και χρωμάτων στη μακρινή λατινική Αμερική με πιάτα επιμελημένα από τον chef με άψογη γνώση και έντονη δημιουργικότητα.

Από τις εκθαμβωτικές enchiladas, μέχρι το γευστικό guacamole, τα αλμυρά χοιρινά tacos και τα πικάντικα cedar quesadillas, κάθε μπουκιά ήταν μια γιορτή της μεξικάνικης γαστρονομικής κληρονομιάς.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Ηλία Μαμαλάκη, του ανθρώπου που άφησε το σημαντικό αποτύπωμά του στο χώρο της ελληνικής κουζίνας, όπου μαζί με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, με αρμονία και συντροφικότητα μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες, ιστορίες και μαγειρικές συμβουλές αποδεικνύοντας ότι η τέχνη της μαγειρικής μπορεί να λειτουργήσει ως αγωγός σύνδεσης και επικοινωνίας.

Η CHEF D’OEUVRE μέσα από τη διοργάνωση των καινοτόμων θεματικών σεμιναρίων μαγειρικής που διοργανώνει αποτελεί φάρο έμπνευσης, εξερεύνησης και καλλιέργειας προς όλους τους εκπαιδευόμενους που επιδιώκουν να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας και της μεταμορφωτικής δύναμης που διαθέτει, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους πέρα από σύνορα, φυλές και γλώσσες.

Τα αυθεντικά μεξικάνικα προϊόντα της OLD EL PASO με τη συνοδεία της γνωστής μεξικάνικης μπύρας SOL της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, υπογράμμισαν στη γευσιγνωσία που ακολούθησε, τη σημασία της χρήσης ποιοτικών προϊόντων στην ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων κάθε εθνικής κουζίνας του κόσμου.
MEX01 MEX02 MEX03 MEX04