ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΟΡΕΚΤΙΚΑ (FINGER FOOD) ΣΕ ΜΙΚΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

“VERRINES RECIPES”

VERRINESmain

Η Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’OEUVRE ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές της γαστρονομικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία ένα πρωτότυπο σεμινάριο με θέμα τα ορεκτικά σε ποτήρια «verrines», υπό την καθοδήγηση του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Ο όρος «verrine» προέρχεται από τη γαλλική λέξη, που σημαίνει μικρό ποτήρι και μέσα σε αυτό σερβίρονται συνήθως ορεκτικά ή κυρίως πιάτα ή και επιδόρπια, σε μικρότερη ποσότητα αλλά σε μεγαλύτερη ποικιλία.

Το «verrine» αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή παρουσίασης φαγητού και υποδηλώνει, στον κόσμο της μαγειρικής, ένα πιάτο που σερβίρεται κατακόρυφα, επιτρέποντας μια διαφορετική αισθητική σε σύγκριση με ένα φαγητό που σερβίρεται οριζόντια σε πιάτο και λόγω του μικρού μεγέθους του, δίνει τη δυνατότητα περισσότερων γευστικών επιλογών.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές δημιουργίες, αποτέλεσμα πολλών και ιδιαίτερων τεχνικών: Gazpacho με αφρό μπλε τυριού, Ceviche λαυράκι με ελαφριά κρέμα chipotle και βρώσιμα λουλούδια, καπνιστό χέλι με μους ταραμά και σαλάτα από φρέσκα μυρωδικά, κρέμα φέτος με τοματίνια κονφί και τραγανά στικς από ελληνική πίτα, πανακότα παντζάρι με crème anglaise αρωματισμένε lime και βουτυράτο φιστίκι Αιγίνης.

Η CHEF D’OEUVRE ως πρωτοπόρος σχολή, εμπλουτίζοντας τις ανάγκες της εκπαίδευσης των μελλοντικών επαγγελματικών μέσα από τη διοργάνωση καινοτόμων θεματικών σεμιναρίων μαγειρικής που διοργανώνει, αποτελεί φάρο έμπνευσης, εξερεύνησης και καλλιέργειας προς όλους εκείνους που επιδιώκουν να γνωρίσουν από τους καλύτερους την υψηλή γαστρονομία.

Χορηγοί του σεμιναρίου, οι οποίοι με τα προϊόντα τους συνέβαλαν στην απόλυτη επιτυχία του: Arla Foods, Εταιρία Ιχθυοκαλλιέργειας Β. Γείτονας, Πίττες Αλεξάκη, Οινοποιείο Κτήμα Μουσών.

VERRINES01 VERRINES02 VERRINES03 VERRINES04